20 Mayıs 2013 Pazartesi

ANTHONY QUINN'iN HAYATININ SON DÖNEMLERİ

Herkül dizisinde Zeus rolünde
       1983 senesine geldiğimizde Quinn, onun en ünlü rolü olan Zorba karakterini sahnede 362 kere Zorba the Grekk film müzikali altında oynamıştır.Bu performansları New York'ta Broadway'de ve Washington'da Kennedy Center'da sergilemiştir.
Quinn ve 2.eşi J.Addolori
       90'lı yıllara geldiğimizde ise Quinn'in film hayatı yavaşlamaya başlamıştır.Ama yinede elinden geldiği kadarıyla istikrarlı bir şekilde film yapmaya devam etmiştir.1990'da Revenge'de,1991'de Jungle Fever'de,1993'te Last Action Hero'da,1995'te The Walk in The Clouds'ta,1996'da Seven Servants filmleriyle karşımıza çıkan Quinn, 1994 senesinde ise Türkiye'de de Kanal D'de yayınlanan Herkül(Herculles: The Legendary Journeys) dizisinde Zeus karakterini oynadı.(Aslında, bu role daha sonraki zamanda devam etmemiş,yeri başka oyuncular tarafından doldurulmuştur.)
Quinn ve 3.eşi K.Benvin
       Quinn, Dellacroce rolüyle de Altın Küre'ye aday gösterilmiştir.Anılarını 1972'de The Original Sin ve 1996'da One Man Tango adındaki kitaplarıyla yayınlamıştır.Ama yayınlanmamış birçok anıları evinde bir köşede durmaktadır.Rodos'ta Quinn büyük bir arazi satın almış ama daha sonradan bu arazi iade edilmiştir.
       Katherine DeMille'yi İtalyan Kostüm Tasarımcısı Jolando Addolori ile aldatan Quinn, daha sonra Addolori ile 1966'da evlenir.Francesco,Danny ve Lorenzo adında 3 tane çocukları olur.Francesco ve Lorenzo Quinn halen oyunculuğa devam etmektedirler.Bu evlilik 1997 senesine kadar devam eder.Daha sonra sekreterliğini de yapan Katherine Benvin ile evlenir.Evlenmeden önce sahip oldukları Antonia ve Ryan Nicholas adında iki çocukları vardır.Bu evlilik ölene kadar devam etmiştir. New York'lu ünlü mafya patronu Frank Castello ve diğer Genovese gangsterlerle yakın ilişkileri vardır.
Zorba the Greek heykeli - Chihuahua
      Hayatının son dönemlerini Quinn, Bristol'de geçirmiştir. Pnomöni ve Solunum yetmezliği olan Quinn, son filmi Avenging Angelo filminide bitirdikten sonra 86 yaşında Boston'da gırtlak kanseri hastalığından dolayı ölür.Cenazesi Amerika'da First Baptist Kilisesinde yapılır.Şu anda Bristol'deki aile mezarlığında yatmaktadır.
      Meksika'nın Chihuahua kentinde Anthony Quinn'in Zorba the Greek filminde dans ederken ki halinin bir heykeli bulunmaktadır.Doğu Los Angeles'ta bir kütüphane Anthony Quinn onuruna değiştirilmiştir.Şu anda ailesinin eski evinin olduğu yerdedir. 

7 yorum:

  1. Süper bir çalışma....

    YanıtlaSil
  2. Böyle ünlü bir sanatçıyı bizlere tanıttığın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler dostum. Güzel bir çalışma olmuş. Çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. hayırlı olsun adamım çok güzel olmuş başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  5. quin gibi ünü dünyaları aşmış bir kişi ile ilgili bilgileri bizlerle paylaşmana sevindim. Tşk.ler....

    YanıtlaSil
  6. çok begendimmm

    YanıtlaSil
  7. quin; önemli bir isim. Bilgileriniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil